Monday, November 28, 2011

Nieuwe modules in Athena Online


Athena Online beschikt nu over een aantal nieuwe modules. Financieel, Verkoop, Inkoop en geïntegreerd in dit verhaal de module Voorraad. Deze modules zijn op dit moment nog volledig gebaseerd op organisaties van het type handel, maar kunnen breed worden ingezet. De integratie van de modules zorgt ervoor dat u niet meer in meerdere systemen uw administratie, uw inkopen en uw verkopen hoeft bij te houden.

Inkoop

Alle voorraad begint bij het inkopen van goederen. Stuur met behulp van deze module uw leverancier een inkooporder direct via email met eigen commentaar of via afdrukken en dan eventueel fax. Vervolgens creëert u een overzicht met de te ontvangen goederen met de bijbehorende datums. Zo weet u precies wanneer uw goederen binnen horen te komen en kunt u zien wanneer u weer iets kunt gaan uitleveren (Verkoop). Registreer uw inkomende stroom (ontvangsten) en er kunnen inkoopfacturen worden gegenereerd op basis van deze bestellingen. Uw kostprijs wordt hierdoor bijgewerkt en u heeft uw marge dan ook precies in het vizier.

Verkoop

Naast de module factuur bestaat er nu ook de mogelijkheid om in het voortraject te werken met verkopen. Allereerst kan men orderbevestigingen maken om zo de klant te laten zien wat en wanneer iets wordt afgeleverd. Vervolgens (wanneer de inkopen zijn verwerkt) kunnen we de leveringen gaan inbrengen om zo te komen tot pakbonnen die met de chauffeur meegaan naar de klant toe.

Nadat de leveringen zijn gedaan en de pakbonnen zijn verstuurd kunnen de facturen worden gegenereerd. U hoeft hiervoor alleen maar een factuurdatum en een betalingsconditie te selecteren en uw facturen zijn gereed.

Voorraad

Om een goed inzicht te krijgen in uw voorraad dient u uw inkopen en verkopen bij levering en ontvangst zo zorgvuldig en tijdig mogelijk te registreren. Van groot belang is dan ook de verwerkingssnelheid van uw in- en verkopen, zodat u niet te veel tijd kwijt bent om dit te verwezenlijken. De module voorraad geeft u inzicht in de kostprijs en marge van uw producten, zodat u, ten opzichte van uw klanten, precies weet tot hoever u kunt gaan met uw prijzen.

Financieel

Alle mogelijke transacties binnen het systeem worden financieel verwerkt in journaalposten. Met een eenvoudige inrichting bent u in no-time op de rit om ook uw administratie op order te krijgen. Zo boeken de ontvangsten uw voorraadrekening af en uw leveringen uw voorraadrekening op. Nog te verkrijgen facturen en nog te verzenden facturen worden bijgehouden zodat er een inzicht ontstaat in de facturen die u nog moet maken en moet ontvangen. Na het aanmaken en verwerken van de facturen worden de betalingen bewaard, zodat u weer een inzicht krijgt in de nog te ontvangen betalingen en de nog te betalen facturen.

www.Athena-Online.nl

No comments:

Post a Comment